• A kedvezményezett neve: Panedi Kft.
  • A projekt címe: Panedi Kft. Termelési kapacitásának bővítése
  • A projekt kezdő dátuma: 2016.02.25
  • Tényleges befejezés dátuma: 2018.01.22.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00114
  • A szerződött támogatás összege: 79 563 932 Ft
  • A támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • A projekt tartalmának bemutatása:


A projekt keretén belül a következő tevékenységek fejlesztése valósul meg: TEÁOR 2361 - Építési betontermék gyártása; TEÁOR 2363 - Előre kevert beton gyártása; TEÁOR 2369 - Egyéb beton-,gipsz-, cementtermék gyártása.
A projektmegvalósítás során a következő berendezések beszerzése tervezett: Polyurea és poliuretán habgyártó és szóró gép, Homlokrakodó gép, Lapvibrátor, Ipari porszívó, Rotoros betonsimító, Dupla rotoros betonsimító, Motoros láncfűrész, Állványos köszörűgép porelszívóval, Mobil CNC vezérlésű automata betonacél hajlítógép, Automata betonacélhajlító és vágó gép , Motoros beton hézagvágó, Kombinált famegmunkáló gép, Akkumulátoros kézi betonacél kötő gép, Kézi akkumulátoros fúró szett, Motoros kézi daraboló, TIG/MMA hegesztő és plazmavágó, Betonelem és térkőgyártó gép, Önjáró, mobil folyékony betongyártó gép, Professzionális gurulós szerszámtároló szekrény, Betonszivattyú, Dízel generátor. Emellett a betonalap építés, 2 db raktárépület építése és a közművek épületekbe történő bevezetése tervezett. A gépek lehetővé teszik a munka helyszínén történő legyártott betonelemek hidegen történő átalakítását vagy speciális igényű helyszínen történő betonelemek legyártását, speciális igényű betonelem gyártás zsaluzását, a betonacélnak az alakítását és előállítását.

A jelen projekt keretében beszerezni tervezett gépek, berendezések, szerszámok a már meglévő gépparkot oly módon egészítik ki, hogy a Kft. képes lesz új, egyedi termékek előállítására a betonipari szektor területén. A projekt megvalósításnak köszönhetően a Kft. versenyképes termékek előállítását tudja megvalósítani a betonipari piacon. A beszerzendő gépek között egy darab anyagmozgatásra alkalmas homlokrakodó gép szerepel, amely a nehéz betonipari termékek rakodásában nyújt segítséget. A gépek nagy része a folyékony beton, betonelemek, térkő előállításához szükséges nagyobb ipari gépek, valamint a megmunkáláshoz, finomításhoz, daraboláshoz szükséges szerszámok. A megvalósítás során építési tevékenység tervezett (raktárépületek, betonalap, közművesítés). A beruházás komplexitásának köszönhetően a Kft. képes lesz gyártási tevékenységét magas minőségben elvégezni.