A kedvezményezett neve: Panedi Kft.
A projekt címe: Panedi Kft. kapacitásbővítő beruházásainak megvalósítása
A projekt kezdő dátuma: 2017.07.04.
Tényleges befejezés dátuma: 2018.08.15.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00552
A szerződött támogatás összege: 39 779 850 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%

A cég 1995. augusztus 01-jén, több, mint 20 évvel ezelőtt alakult meg. A Kft. az elmúlt években a piaci igényekhez igazodva több jelentős átalakuláson ment át, többek között bővült tevékenységi köre, így a vállalkozás foglalkozik kereskedelemmel, IT és marketing szolgáltatásokkal, építőiparral és gyártással is.

A projekt keretében a cég két különböző tevékenységet kíván fejleszteni, melyek a TEÁOR 1052 - Jégkrém gyártás és a TEÁOR 4120 - Lakó- és nem lakó épület építése. A Panedi Kft. piaci pozíciójának erősödése a pályázat keretein belül beszerzett gépek meglétével valósulhatott meg, az új profilok bevezetése pedig egy fix bevételi forrást jelenthet.

A Kft. Létavértesen bérel telephelyet a teljesen új jégkrém gyártás tevékenység bevezetésére, így a fejlesztéshez kapcsolódó teljes géppark beszerzése volt indokolt.

A beszerzett eszközök a következők: Fagylalt fagyasztógép, Fagylalt pasztörizáló, főző és hűtőgép, Sokkoló fagyasztó, Álló cukrászati hűtő és fagyasztó szekrény, Rúdmixer, Thermo doboz, Tégelytároló hűtő, Hűtőszekrény pluszos alapanyaghoz, Mobil fagylaltkészítő gép, Fagylaltkrémesítő gép, Címkenyomtató mérleg, Professzionális keverő robotgép fém tállal, Munka asztal, Gyümölcslé, hűtő és adagoló.
Az építési betontermékek gyártásához kapcsolódóan már korábban rendelkezett gépparkkal, így ezen tevékenységhez kisebb számban volt szükséges az eszközök beszerzése. A telephelyen szükséges karbantartási és tisztítási feladatok ellátására Akkumulátoros szerszám szett és Ipari száraz, nedves porszívó került megvásárlásra. Az építőipari tevékenységünk fejlesztését pedig az Elektromos önjáró ollós emelő, a Gyalogkísérletű targonca és a Homlokrakodó segítették elő.